22.7.2010

Tulesta syntynyt


Yksi minun lempirakkausromaanejani, mitä kirjavalikoimastani löytyy. Luin tämän taas uudelleen ja samoilla kohdin tuli hymy huulille tai tippa tuli linssiin kuin aina ennenkin.
Kirjan päähenkilönä toimii punatukkainen lasitaiteilija, Maggie. Intohimoinen, tulinen ihminen anteliaalla sydämellä. Hänet, ja hänen taiteensa, löytää kirjanpidosta nauttiva kykyjen etsijä, ja vasten tahtojaan he rakastuvat toisiinsa. Maggie pääsee nauttimaan niin hienosta elämästä kuuluisana taiteijana kuin myös rakkauden täyteisestä elämästä riuduttuaan ensin patoutuneen sydämen kahleissa. Sieluaan on vaikea lahjoittaa, ja vielä tuskallisemmaksi sen tekee ikävät esikuvat joiden varjossa on elämän oppinsa saanut. Maggien äiti on kammottava harppu, jonka elämäntehtävänä on ainainen valittaminen. Isä on pian kuollut, ja ainoa läheisen rakkaus ja kiintymys ennen uusia tuulia on tullut rakkaalta siskolta, Briannalta. Brianna on Maggien vastakohta; siveä ja hienosti pukeutunut nutturapää, jonka oma intohimo kuuluu majatalon pitämiseen. Hän saa vieraan kuin vieraan tuntemaan olonsa kotoisaksi kauniilla huoneistolla ja tuoreiden, maukkaiden tuoksujen lumoissa.
Kirja toimii minulle viihdykkeen lisäksi inspiroivana, sillä lasitöiden valmistuksen kuvaukset innoittavat minua tekemään omia projektejani. Rakastan eritoten värejä ja erilaisia aistimuksia tai tunteita. Tosin minä käytän niitä piirustuksissa tai maalauksissa. Kirjassa kuvataan hienosti myös Irlantia, ja sen maalaismaisemille ja ilmaston sekä maisemien avaruudelle että oikullisuudelle vastakohtana Ranskan elämää. Vastakohdilla leikitellään itseasiassa kaiken aikaa, ja erityisesti ihmissuhteissa. Kuinka hämmentävää voikaan olla kahden ihmisen erilaisuus!
Erotiikkaa löytyy kirjasta tietenkin. Sitä on kuvattu sekä himona että rakkaudenosoituksena. Antautumisen voimaa on korostettu. Myös isoäiti pääsee nauttimaan sängyn iloista nuoruuden ihastuksen kanssa ja tuntemaan itsensä jälleen nuoreksi punastelevaksi tytöksi. Mikä sen ihanampaa kuin onni ja rakkaus jokaisen elämässä iästä ja ihmisestä riippumatta!
Rakkaudentäyteistä elämää kaikille, ja onnensäteitä valaisemaan päiviänne!

Ei kommentteja: